24 nov. 2011

Rugaciune catre Sfanta Treime, onorata de Sfanta Rita in mod deosebit

Preasfanta si nedespartita Treime, Tata, Fiule si Duhule Sfant, trei persoane intr-un singur Dumnezeu, cu umilinta ingenunchem inaintea preasfantului si preainaltului Tau Tron, Te adoram adanc si iti multumim pentru atatea haruri, favoruri si binefaceri pe care le-ai dat servitoarei Tale, sfanta Rita, care, cat a trait in aceasta lume, nu a cautat altceva in starea ei de fecioara, de femeie casatorita, de vaduva si de calugarita, decat sa te iubeasca si sa-ti serveasca cu credinta.

La Tine ii erau gandurile, despre Tine vorbea, pentru Tine lucra continuu, spre Tine indrepta orice fapta, spre lauda maririi Tale.

Asadar pentru bunatatea si blandetea Ta cea mare, binevoieste, Doamne, si prin mijlocirea minunatei sfinte Rita, mangaie-ne pe noi toti care suntem fapturile Tale, prin creatie, prin rascumparare si prin conservare, da-ne acele haruri de care avem nevoie si pe care neincetat cu staruinta le cerem. Dobandirea lor poate sa fie impiedicata de putina noastra credinta si multele pacate.

Tu insa sporeste credinta, da-ne o vie durere pentru pacatele noastre si o hotarare tare pentru a nu Te mai supara. Alergam cu mare incredere la Atotputernicia Ta, o vesnice Parinte, la intelepciunea Ta o vesnice Cuvant, la iubirea Ta, o Duhule Sfinte. Tu, Preasfanta Treime, Dumnezeul nostru, Tatal, Creatorul si Rascumparatorul nostru, Dadatorul vietii noastre, in care deopotriva si fara deosebire Atotputernicia, Intelepciunea, Iubirea, Bunatatea, Mila, si toate desavarsirile minunat si din plin stralucesc si oglindesc, binevoieste a ne da mangaiere in necazuri si greutati.

Da, o vei face prin nelipsita si prea marea Ta bunatate si prin meritele sfintei noastre Rita, caci Tu, Dumnezeul nostru, ne-ai asigurat de dumnezeiasca Ta darnicie, precum cu tarie credem ca nu este nimeni care sa fi alergat la Tine cu credinta vie si a carui cerere sa nu fi fost cu bunatate implinita. Pentru aceasta, din toata inima noastra repetam: in Tine, Preasfanta Treime, Dumnezeul nostru, ne punem toata speranta, cu siguranta ca nu vom fi in veci rusinati.

Binecuvantata sa fie Preasfanta Treime si nedespartita Unire. Darul Domnului Nostru Isus Cristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Duhului Sfant sa fie cu noi toti. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu