O saptamana de rugaciuni in cinstea Sfintei Rita de Cascia

ZIUA I
Stralucita sfanta Rita, ma bucur impreuna cu tine ca Dumnezeu te-a ales sa faca din tine una din cele mai mari sfinte ale sale. Pentru aceasta alegere obtine-mi harul sa ma silesc si eu sa corespund planului pe care Dumnezeu il are cu mine si prin fapte bune sa-mi asigur mantuirea vesnica. Sfanta Rita, dobandeste-mi harul...(aici spui ce doresti sa primesti de la Dumnezeu prin mijlocirea sfintei Rita).
Tatal nostru... Bucura-te Marie... Slava Tatalui

ZIUA II
Stralucita sfanta Rita, ma bucur impreuna cu tine de acea neinvinsa virtute si fidelitate cu care ai preamarit pe Dumnezeu in starea casatoriei, indeplinindu-ti fiecare datorie in asa fel, ca placuta fiind lui Dumnezeu si oamenilor sa-ti castigi comoara de merite sfinte. Castiga-mi si mie harul ca s-mi indeplinesc cu credinta obligatiile starii mele. Sfanta Rita cere-mi harul... (spune harul dorit).
Tatal nostru... Bucura-te Marie... Slava Tatalui

ZIUA III
Stralucita sfanta Rita, ma bucur de acea neinvinsa rabdare cu care ai suferit asprimea si brutalitatea sotului tau, si apoi la uciderea lui, l-ai iertat din toata inima pe cel ce l-a ucis, ma bucur de spiritul tau de tarie si dezlipirea cu care ai voit mai bine sa ramai fara copii decat sa-i vezi razbunand moartea tatalui lor. Cere pentru mine o mare iubire fata de Dumnezeu, precum si rabdare si tarie in necazuri. Sfanta Rita castiga-mi harul... (aici spui dorinta). 
Tatal nostru... Bucura-te Marie... Slava Tatalui

ZIUA IV
Prea stralucita sfanta Rita, care dorind sa te consfintesti total lui Dumnezeu prin viata calugareasca, si intampinand greutati foarte mari, cu credinta te-ai indeptat spre Dumnezeu care ti-a trimis pe sf. Ioan Botezatorul, pe sf. Augustin si pe sf. Nicolae de Tolentino, aparatorii tai, care te-au condus in mod miraculos in manastire, pentru a fi calugarita augustiniana spre multumirea si bucuria ta nesfarsita; ajuta-ma si pe mine, cum te-au ajutat acei sfinti, ca sa ajung in starea, serviciul si in locul in care vrea Dumnezeu sa-i slujesc, si cere-mi harul sa urmez si sa lucrez cu statornicie si siguranta la mantuirea mea vesnica. Sfanta Rita, dobandeste-mi harul... (aici spui ce doresti).
Tatal nostru... Bucura-te Marie... Slava Tatalui

ZIUA V
Stralucita sfanta Rita, daca ti-a fost atat de mare inflacararea si virtutea in serviciul lui Dumnezeu in lume, cu cat au crescut in viata calugareasca? In scurt timp te-ai inaltat pana la cea mai aleasa sfintenie, toate simtamintele si dorintele tale fiind pentru cer. O, cat ma deosebesc eu de tine, om fara nicio vointa, care nu caut sa fac nimic din ceea ce-mi este necesar pentru mantuire, nu rastignesc pe omul cel vechi din mine, nu lupt impotriva trupului, nu caut viata vesnica. O, intoarce-ma la Dumnezeu si schimba-mi sufletul, dobandeste-mi spiritul lui Isus Cristos cu sfintele lui virtuti. Sfanta Rita dobandeste-mi harul... (aici spui ce doresti).
Tatal nostru... Bucura-te Marie... Slava Tatalui

ZIUA VI
O, stralucita sfanta Rita, convinsa fiind ca viata calugareasca este o viata de rastignire, te-ai hotarat ca zi si noapte sa-l meditezi pe Isus cel Rastignit, pentru ca in toate sa te faci asemenea cu El, in umiliri si suferinte. Reusindu-ti acest lucru intr-un mod atat de minunat, Isus a voit sa te faca icoana Sa vie, si desfacand unul din spinii ce-i incununau fruntea, il infipse in fruntea ta pana in maduva osului, chinuindu-te cu dureri mari pana la moarte. Astfel, mai mult decat Moise, din unirea cu Rastignitul, ai primit in frunte o cununa mai scumpa si mai pretioasa decat pietrele cele mai scumpe si decat aurul, devenind astfel icoana vie a Rastignitului; adevarat porumbel fericit, te-ai inaltat intr-un zbor ingeresc, serafic, sa traiesti in casuta ranilor sfinte, alimentand cu acest nectar de paradis virtutea cea mai inalta si mai eroica. O, cat ma bucur de aceasta frumoasa cununa cu care intre sfinti este impodobita si distinsa dumnezeiasca iubire. Cu ajutorul tau, vreau ca Rastignitul sa devina si cartea mea, toata stiinta, gloria si bogatia mea!Castiga-mi acest lucru impreuna cu harul... (aici spui ce doresti).
Tatal nostru... Bucura-te Marie... Slava Tatalui


ZIUA VII
O, stralucita sfanta Rita, ma bucur ca o viata asa de sfanta a fost rasplatita cu o moarte pe masura, la care, dupa ce ai primit sfintele taine, erau de fata Isus si Maria care te-au introdus in bucuria vesnica, facandu-te celebra si dupa moarte. Printr-un dar deosebit, dupa moarte rana din frunte ti s-a inchis, ramanand ca un rubin frumos, iar corpul, nefiind inmormantat nicio zi, si astazi, dupa 500 de ani, este moale, neintepenit si neputrezit - fara nicio imbalsamare - puternic prin neincetatele si stralucitele haruri pe care Dumnezeu le imparte prin mijlocirea ta celor aflati in ele mai grele si disperate situatii. Eu ma bucur, te laud si sunt fericit de gloria si meritele tale, prin care te rog sa-mi dobandesti o viata curata si apoi gloria eterna, impreuna cu harul... (aici spui ce doresti), pentru care in mod deosebit te rog.
Tatal nostru... Bucura-te Marie... Slava Tatalui

SFANTA RITA, ROAGA-TE PENTRU NOI!